Музейні колекції вдома: Лондонська Національна Галерея

Поки двері лондонської Національної Галереї на Трафальгарській площі закриті до 4 травня, ознайомитись з колекцією можна віртуально, де б Ви зараз не були.

24 марта 20

Поки двері лондонської Національної Галереї на Трафальгарській площі закриті до 4 травня, ознайомитись з колекцією можна віртуально, де б Ви зараз не були.

Віртуальний тур 18 залів, де можна побачити більше 300 полотен з колекції: https://www.nationalgallery.org.uk/visiting/virtual-tours/virtual-tour-2011#/central-hall/

Колекція Національної Галереї містить понад 2300 творів, в тому числі багато відомих робіт, серед яких "Портрет подружжя Арнольфіні" Ван Ейка, "Венера Рокбі" (Венера з люстерком) Веласкеса, "Парасольки" Ренуара, "Венера і Адоніс" Тіціана, "Бойовий Тімірер" (Останній рейс корабля “Тімірер”)  Тернера і "Соняшники" Ван Гога.

В галереї представлені всі основні традиції західноєвропейського живопису від художників пізнього середньовіччя і Італії епохи Відродження до французьких імпресіоністів.

Британська Національна галерея була заснована в 1824 році. Саме в цей період була придбана перша колекція, яка складалася з 38 картин і належала відомому банкіру Ангерштейну (у будинку якого колекція Національної Галереї спочатку і виставлялася). Фінансування цінного придбання надала Палата громад. А вже згодом, у 1838 році, було побудовано будівлю музею на Трафальгарській площі.

Побачити скарби лондонської Національної Галереї можна за допомогою Google Street View, що пропонує поринути в шедеври епохи Відродження з Північної Італії, Нідерландів і Німеччини, включаючи роботи Тіціана, Веронезе і Гольбейна: The National Gallery at Google

Також, крило Сейнсбері було відтворене у віртуальній реальності за допомогою технології 3D-камер Matterport, у співпраці з Oculus. Тур пропонує “зазирнути” в зали з колекцією картин Раннього Ренесансу з 1200 до 1500 року, і побачити більше ніж 270 віртуальних полотен: https://www.nationalgallery.org.uk/visiting/virtual-tours/sainsbury-wing-vr-tour