Невідомий автопортрет Малевича

Автопортрет Малевича
в М17 до 6/04/2019

Презентація невідомого автопортрету Малевича у Центрі сучасного мистецтва М17 вже завтра, 6 березня

05 березня 19

Вперше в Україні буде представлено раніше не бачений автопортрет Казимира Малевича. М17 запросив Едуарда Димшиця розповісти про історію знайденого автопортрету Казимира Малевича, який він намалював за 11 місяців до своєї смерті. 

"Автопортрет" Малевича — перша робота, що була знайдена під час незалежності України. 

Всього у Малевича 8 автопортретів. Одін з них — супрематична композиція. Знайдений автопортрет — останній в його житті. "Я выгляжу сейчас как Маркс в могиле. Когда я выхожу на улицу дети кричат: Карл Маркс", — підписує Казимир автопортрет у листі до Петнікова. Ми навіть знаємо, що він був написаний о 8-й ранку 1934 року. Вся їх переписка зникла під час війни, залишився лише цей автопортрет. Петніков надіслав Бурлюку фото автопортрета і вперше ця робота була опублікована Бурлюком в його журналі "Color and rhythms". 

Після презентації автопортрет Малевича буде виставлено в рамках виставки "Авангард. У пошуках четвертого виміру". Побачити його можна буде до 6 квітня.


Проект

Авангард

15 грудня 2018 р. – 6 квітня 2019 р.

Цієї зими Центр сучасного мистецтва M17 відкриється масштабним проектом «Авангард: у пошуках четвертого виміру». Нова команда M17 взяла фокус на дослідження історії та популяризацію сучасного мистецтва – і готова представити перший проект в новому форматі. Ініціатор, співорганізатор проекту "Арткульт Фундація".