GRANT UART 2014

Applications are accepted from Ukrainian artists until June 23, 2014

Artcult фундація виступила партнером другого Всеукраїнського конкурсу для молодих художників GRANT UART 2014, ініційованого  Фондом культурної дипломатії UART.

10 May 14

Artcult фундація виступила партнером другого Всеукраїнського конкурсу для молодих художників GRANT UART 2014, ініційованого  Фондом культурної дипломатії UART.

П’ять переможців конкурсу отримають можливість виставити свої роботи у Відні ц.р., а також у Києві. Планується і видання каталогу з їх роботами.

Мета конкурсу GRANT UART – підтримка і популяризація творчості молодих українських митців та їх інтеграція у світовий арт-простір. Цього року до участі у конкурсі запрошуються автори (живопис, графіка, скульптура, фотографія, інсталяція) віком від 20 до 35 років, які є громадянами України.Прийом заявок на участь в конкурсі триватиме з 23 квітня по 23 червня 2014 року.

Всі умови та положення про проведення конкурсу публікуються на офіційному сайті GRANT UART www.grant.uart.eu, де кожен може безкоштовно подати заявку на участь у конкурсі.

GRANT UART проходитиме в два етапи. На першому етапі фіналістів обиратиме Рада українських експертів, до складу якої увійшли відомі куратори, арт-критики, галеристи та журналістиОльга Балашова, Оксана Баршинова, Вікторія Бурлака, Ліза Герман, Наталія Іванова, Євгеній Карась, Влодко Кауфман, Марія Ланько, Яніна Пруденко, Михайло Рашковецький, Олександр Соловйов, Екатерина Стукалова, Тетяна Тумасян, Олена Червоник, Богдан Шумилович та Марина Щербенко.

На другому етапі п’ятьох переможців конкурсу обере міжнародне журі, до якого увійшли провідні експерти в галузі сучасного мистецтва:Патриція Сандретто Ре Ребауденго – колекціонер,член Міжнародної радиМузею сучасного мистецтва (MoMA, Нью-Йорк), Крістіна Штейнбрехер-Пфандт – художній директор Віденського арт-ярмарку VIENNAFAIR та Даян Біл – відома куратор і галерист.

Організаційним партнером конкурсу в 2014 році став Інститут проблем сучасного мистецтва http://www.mari.kiev.ua/. Представник Інституту, та співзасновник ArtCult фундації, Наталія Шпитковська виступила комісаром проекту. “Ми запрошуємо художників прийняти участь у конкурсі, на переможців очікує поїздка до Відня та перспективи представити своє мистецтво в професійних арт-колах”

Інформаційний партнер – ArtUkrainehttp://artukraine.com.ua/. Каталог переможців опублікує партнер-видавництво для найважливіших тиражів Фамільна друкарня Husshttp://huss.com.ua/.

«Ми переконані, що мистецтво виконує важливу дипломатичну місію. Тому презентація за кордоном найкращих робіт переможців конкурсу сприятиме не лише розвитку їх кар’єри, а й підвищенню авторитету України», – відзначив Голова правління Фонду Дмитро Кулеба